Meråker bibliotek

   
Kampen om tungtvannet - Den komplette serien: 1212
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Kampen om tungtvannet - Den komplette serien: 1212
Språk
  • Språk: Flerspråklig
Emne
År
  • 2014
Noter
  • Storsatsingen Kampen Om Tungtvannet, fra produsenten av Max Manus, er en medrivende NRK-serie om de alliertes kamp for å stoppe Hitlers produksjon av atombomben på Rjukan i Telemark. Serien følger sabotasjeaksjonen og beskriver bakgrunnen for hva som skjedde på Rjukan i krigsårene. Den tar for seg historien om den tyske nobelprisvinneren i fysikk, Werner Heisenberg, som får i oppgave å utvikle atombomben for nazistene. Videre følger vi Leif Tronstad, kjemiprofessoren og majoren som med sin kunnskap om kjernefysikk og tungtvannsproduksjonen ved Rjukan, var sentral i å advare de allierte og å planlegge sabotasjeaksjonene. Serien forteller også historien om de ni mest sentrale sabotørene som gjennomførte aksjonene, og om Norsk Hydro som produserte tungtvannet for tyskerne. Regi: Per-Olav Sørensen.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000      gm
*00164475
*007vd
*008                      a            mul  
*019  $bee$h12$s12
*041  $anorgereng$bswenordanfin
*245  $aKampen om tungtvannet - Den komplette serien$b1212
*260  $c2014
*300  $a2 DVDer (4 t 27 min)$eNB! Boksen inneholder 2 DVDer!
*511  $aI rollene: Anna Friel, Benjamin Helstad, Christian Rubeck, Cristoph Bach, Dennis Storhøi, Espen Klouman Høiner, Frank Kjosås, Maibritt Saerens, Robert Hunger-Bühler, Stein Winge, Tobias Santelmann m. fl.
*520  $aStorsatsingen Kampen Om Tungtvannet, fra produsenten av Max Manus, er en medrivende NRK-serie om de alliertes kamp for å stoppe Hitlers produksjon av atombomben på Rjukan i Telemark. Serien følger sabotasjeaksjonen og beskriver bakgrunnen for hva som skjedde på Rjukan i krigsårene. Den tar for seg historien om den tyske nobelprisvinneren i fysikk, Werner Heisenberg, som får i oppgave å utvikle atombomben for nazistene. Videre følger vi Leif Tronstad, kjemiprofessoren og majoren som med sin kunnskap om kjernefysikk og tungtvannsproduksjonen ved Rjukan, var sentral i å advare de allierte og å planlegge sabotasjeaksjonene. Serien forteller også historien om de ni mest sentrale sabotørene som gjennomførte aksjonene, og om Norsk Hydro som produserte tungtvannet for tyskerne. Regi: Per-Olav Sørensen.
*521  $aAldersgrense 12 år
*650  $aAndre verdenskrig
*655  $aKrig
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Meråker bibliotekDVD