Meråker bibliotek

Ultraprosessert: hvorfor spiser vi greier som ikke er mat . og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Ultraprosessert: hvorfor spiser vi greier som ikke er mat . og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 612.3 TUL
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2024
Noter
  • «Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.» -Marit Kolby Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din? Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død.
ISBN
  • 978-82-489-3529-2
Tilgjengelige
  • 0/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00002187pam  22002771  4500
*00186206
*008231025                a       0  00nob 2
*015  $a0699346$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-489-3529-2$binnbundet
*0411 $heng
*08201$a612.3$zh$223/nor/20240104
*090  $c612.3$dTUL
*100 0$aTulleken, Chris van$d1978-$jeng.$0(NO-TrBIB)1682592329947
*2401 $aUltra-processed people
*24510$aUltraprosessert$bhvorfor spiser vi greier som ikke er mat . og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?$cChris van Tulleken ; oversatt av Lene Stokseth
*260  $aOslo$bKagge forlag$c[2024]
*300  $a406 sider
*520  $a«Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.» -Marit Kolby Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din? Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død.
*650 1$aErnæring$0menneskelig fysiologi$1612.3$2bibbi$41112823$9nob
*650 2$aProsessert mat$0næringsmiddelteknologi$1664$2bibbi$41430878$9nor
*700 0$aStokseth, Lene$d1963-$eovers.$jn.$0(NO-TrBIB)10061201
*856  $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/bd9cdac8-029e-49f9-8248-419a9dc84bd5/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/bd9cdac8-029e-49f9-8248-419a9dc84bd5/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*900 0$aVan Tulleken, Chris$zTulleken, Chris van$9nor
*996  $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=762444&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Bilder 
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Utlånt08.05.2024Meråker bibliotekMAT